Amateurs- en professionele gokkers, ingenieurs en informatici ,proberen al decennia lang een systeem te vinden dat de roulette kan verslaan. Er werden verschillende roulette systemen bedacht, maar bij elk systeem vormen discipline, inzicht en zelfbeheersing belangrijke factoren.

Ken uw eigen slechte gewoonten en probeer de valkuilen van de roulette te ontdekken. De beste manier om te oefenen is spelen zonder inzet. Ook dan moet u streng zijn voor u zelf wat betreft de speeltijd en maximale verlies. Hou rekening met de maximale inzetten en de geldende regels bij elke roulettetafel zodat u niet geconfronteerd wordt met een verlies dat veroorzaakt is door een misverstand.

Probeer een aantal verschillende systemen, zoals het Martingale systeem, het Labouchere systeem. Elk van deze roulette systemen kunt u eerst uitproberen bij het oefenen, vooraleer u van plan bent op voor echt geld te spelen.

Martingale

Wat het Martingale roulette systeem betreft komt het er op neer dat u steeds inzetten doet aan de rand van de tafel. U kiest voor het rood-zwart, de even-oneven of de hoger-lager strategie. Begin best met een kleine inzet en gok op rood, wanneer zwart valt dient u de inzet te verdubbelen, en zo gaat het verder tot rood valt. In principe is de kans één op twee dat u wint. Als u begint met 0.5 euro zal u bij verlies 1 euro, bij tweede verlies 2 euro, enz. inzetten. Bij winst krijgt u telkens het dubbele van uw inzet terug, maar uiteindelijk houdt u bij een grote inzet, na bijvoorbeeld 5 draaibeurten toch maar uw oorspronkelijke inzet over. Met deze strategie kan u perfect tot 40 euro per uur verdienen.

Labouchere

Het Labouchere systeem kan niet toegepast worden op online casino’s. Beslissingen moeten worden genomen door de croupiers voor elke inzetronde. Het element van de persoonlijke keuze die de speler moet maken maakt het systeem vooral populair bij ervaren spelers.

Het Labouchere systeem werkt als volgt: De croupier schrijft een reeks van 5 getallen op. Bijvoorbeeld: 1 tot 5. De eerste gok is de som van de twee getallen aan beide kanten – in dit geval 6 (5 + 1).
Als deze inzet wint worden de 1 en de 5 gewist. De serie is nu 2, 3, 4
De volgende gok is dan 6 (4 + 2) Als de eerste weddenschap verloren wordt dan moet er een 6 toegevoegd worden op het einde van de reeks. 1 tot 6 De volgende weddenschap zou dan worden 7 (1 +6). De serie gaat net zo lang door tot dat alle nummers in de volgorde zijn geannuleerd en de winst is geboekt.